Zawód kucharz

SZKOŁA BRANŻOWA - I stopnia  (czas trwania nauki - 3 lata)
Zawód - kucharz

     Absolwenci tego kierunku zawodowo zajmują się przygotowaniem potraw i posiadają niezbędną wiedzę z zakresu eksponowania i przechowywania wyrobów spożywczych.kucharz
Kucharz podejmuje pracę zawodową w hotelach, restauracjach, oœrodkach wypoczynkowych i wielu innych punktach gastronomicznych. W zawodzie tym mile widziane są osoby z wyobraŸnią i pomysłowoœcią. Podejmując naukę w naszej szkole nie zmarnujesz własnego talentu kulinarnego i pasji gastronomicznej. Szkoła we własnym zakresie zapewnia w pełni realizację programu praktycznej nauki zawodu. Zajęcia praktyczne odbywają się w pracowniach szkolnych i podmiotach stanowiących potencjalne miejsce zatrudnienia absolwentów.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz przygotowany jest do wykonywania zadań zawodowych:

  1. Przechowywania żywności
  2. Sporządzania potraw i napojów
  3. Wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów

 

Kwalifikacja w zawodzie - kucharz:

T.6 -  Sporządzanie potraw i napojów

 

Czytany 2766 razy

Odwiedziło nas

3462913
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Poprzedni tydzień
Ten miesiąc
Poprzedni miesiąc
Razem
35
4036
4071
3430485
104771
140150
3462913

Twoje IP: 54.224.56.126
2018-10-22 00:13

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego

im. Stanisława Staszica

ul. Szkolna 2 83-115 Swarożyn

tel/fax 58 536 93 93

e-mail: szkola@zsckrswarozyn.pl

www.zsckrswarozyn.pl

ZSCKR na Facebook'u

Mapa