Zawód kucharz

K log

SZKOŁA BRANŻOWA - I stopnia  (czas trwania nauki - 3 lata)
Zawód - kucharz

     Absolwenci tego kierunku zawodowo zajmują się przygotowaniem potraw i posiadają niezbędną wiedzę z zakresu eksponowania i przechowywania wyrobów spożywczych.kucharz
Kucharz podejmuje pracę zawodową w hotelach, restauracjach, oœrodkach wypoczynkowych i wielu innych punktach gastronomicznych. W zawodzie tym mile widziane są osoby z wyobraŸnią i pomysłowoœcią. Podejmując naukę w naszej szkole nie zmarnujesz własnego talentu kulinarnego i pasji gastronomicznej. Szkoła we własnym zakresie zapewnia w pełni realizację programu praktycznej nauki zawodu. Zajęcia praktyczne odbywają się w pracowniach szkolnych i podmiotach stanowiących potencjalne miejsce zatrudnienia absolwentów.

Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie kucharz przygotowany jest do wykonywania zadań zawodowych:

  1. Przechowywania żywności
  2. Sporządzania potraw i napojów
  3. Wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów

 

Kwalifikacja w zawodzie - kucharz:

T.6 -  Sporządzanie potraw i napojów

 

Czytany 4725 razy

Odwiedziło nas

Today 28

Yesterday 49

Week 119

Month 1695

All 5759458

Currently are 184 guests and no members online

Kontakt

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego

im. Stanisława Staszica

ul. Szkolna 2 83-115 Swarożyn

tel/fax 58 536 93 93

e-mail: szkola@zsckrswarozyn.pl

www.zsckrswarozyn.pl

ZSCKR na Facebook'u

Mapa